Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@05:52:04 GMT

جذاب‌ترین صنایع دستی و سوغات کرمان چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۰۲۸۶۱

جذاب‌ترین صنایع دستی و سوغات کرمان چیست؟

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، سفر به کرمان دل پذیر و لذت بخش   است.  شهری زیبا  با مردمانی خون گرم که به خوبی از مسافران و توریست های مهمان پذیرایی و استقبال می کنند. اما این لذت زمانی که به بازار می روید و چشمتان صدها محصول رنگارنگ را می بیند، چند برابر می شود  و خرید سوغات برای کسانی که دوستشان دارید آنان را در سفرتان شریک می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معروف ترین سوغات کرمان چیست؟

کرمان جزو شهرهایی است که تنوع خرید سوغات و انتخاب در آن بسیار بالا است. به طوری که بدون هیچ محدودیتی برای هر سلیقه ای    می توانید   یادگاری های جذابی بخرید.با باشگاه خبرنگاران جوان همراه شده و با سوغات کرمان آشنا شوید.

زیره کرمان

کرمان دارای آب و هوایی خشک است و همین مسئله موجب کشت زیره در این شهر گردیده است.  شما زمانی که به مناطق بیابانی  می روید، حتما  بوی زیره را  احساس کرده اید. زیره کرمان نیز دارای مرغوبیت بالا و کیفیت بهتری نسبت به سایر مناطق است. زیره در  طب سنتی و آشپزی  مورد استفاده قرار می گیرد.  از خواص این محصول کشاورزی می توان به طبع گرم ، نیرو زا ،  هضم کنندگی،      ضد نفخ  بودن  و رفع سوءهاضمه اشاره کرد. زیره مرغوب سیاه رنگ است و ۸۰ درصد آن از  کوه جوپار کرمان تهیه می شود.

قاووت به عنوان سوغات کرمان

قاوورت به ترکیب  چند گیاه که به صورت  پودر شیرین و قهوه ای  هستند، گفته می شود.  در زبان عامیانه به قوتو نیز می گویند. هم چنین با توجه به نوع گیاهان ترکیبی  خواص مختلفی نیز برای آن در نظر گرفته می شود. مرغوب ترین نوع قوتو چهل گیاه نام دارد که از ترکیب  بذر گیاه هایی مثل خرفه، سیاه دانه، قهوه، تخم کتان، موردانه، کنف و ... تهیه می شود. در سایر قوتو ها از ترکیب  نخود یا مغزهایی مثل  نارگیل، پسته و شکر  استفاده می شود. علاوه بر این نام های گوناگونی مانند قوتوی خشخاشی، نارگیلی، پسته ای ، نخودی  و... به آن ها اختصاص داده می شود.

 شیرینی کلمپه کرمان

کلمپه از شیرینی های سنتی و بسیار خوشمزه کرمان است. در دستور پخت این شیرینی از  روغن حیوانی، خرما، گیاهان معطر، گردو و سایر مغز ها استفاده می شود. کلمپه شکلی شبیه به کلوچه با  طعیمی متفاوت است. کلمپه انواع مختلفی دارد و معروف ترین آن نوع گردویی است. هم چنین در طبخ این شیرینی از شهد خرما استفاده می شود و کاملا مقوی و مغذی است.

برشتو یکی دیگر از سوغات کرمان

برشتو از شیرینی های سنتی کرمان به شکل لوزی است . از جمله مواد لازم برای تهیه این  شیرینی خوشمزه شامل  آرد، روغن ، شکر یا خرما، پودر هل و آردنخودچی  می شود.

کماچ  سهن کرمان

 کماچ  سهن  یکی شیرینی انرژی زا و مقوی است. برای تهیه  این شیرینی لذیذ از آرد گندم، آرد سهن( آرد جوانه گندم) ، خرما، مغز گردو  و ادویه های مخصوص نیاز است. خرما باعث مزه طبیعی این شیرینی می شود و آن را جزو  لیست خوراکی های سالم می کند.

مسقطی کرمان

مسطقی در استان فارس، یزد و... هم تهیه می شود. ولی در استان کرمان  نیز مسقطی سیرجان بسیار زبان زد و معروف است. در تهیه این شیرینی محبوب که می تواند به عنوان سوغات هم خریداری شود از گلاب، شکر، روغن، نشاسته، پسته ، خلال بادام  و هل سبز  استفاده می شود.

سوهان زرند کرمان به عنوان سوغات معروف کرمان

اغلب مردم سوهان را مختص قم می دانند، در حالی که  سوهان زرند کرمان نیز بسیار مشهور است. سوهان کرمان به صورت ظریف ، ترد  و لایه لایه تهیه می شود. برای طبخ سوهان از سمنو، شکر، هل، زعفران و آرد سفید  استفاده می شود. سابقه پخت این شیرینی به چندین سال قبل بر می گردد و دارای تاریخچه ای غنی است.

حلوا پسته در کرمان

پسته ایران در کرمان کشت می شود و به همین دلیل نیز در بسیاری از شیرینی ها و خوراکی ها از پسته استفاده می شود. حلوا پسته نیز به عنوان یک شیرینی سنتی بسیار لذیذ و محبوب است.

در پخت این حلوا از آرد، کره، نشاسته، پودر قند، پودر پسته، زعفران،  هل و گلاب استفاده می شود. سایر حلواها که می توانند به عنوان سوغات کرمان خریداری شوند، عبارتند از ؛  حلوای کنف، حلوای آرد برنج، حلوای گردو، حلوای نارگیل، حلوا کشو، حلوای گل زرد و حلوای نخود.

شیرینی حاج پسته کرمان

شیرینی حاج پسته کرمان مشابه حاج بادام یزد است.  در تهیه حاج پسته در کرمان  گلاب، هل، تخم مرغ، پودر پسته و پودر قند  به کار می برند.

خرمابریز کرمان

در ماه مبارک رمضان  این شیرینی عضو ثابتی در سفره های افطاری کرمانی ها است. برای پخت این شیرینی نیز از خرما، آرد سبوس دار، شکر ، روغن ، گلاب ، دارچین  و کره استفاده می شود.

نان پر سوغات کرمان

پیشنهاد ما به شما خرید این شیرینی رنگارنگ خانگی به عنوان سوغات کرمان است.  برای طبخ و پخت نان پر کرمانی از  آرد، هل، پودر قند، زعفران ، کنجد استفاده می کنند. هم چنین با افزودن مواد دیگر مانند زنجبیل به آن نان زنجبیلی هم می گویند.

پسته  کرمان

رفسنجان با پسته هایش معروف است. اما در استان کرمان تولید پسته فقط به رفسنجان محدود نمی شود و این محصول کشاورزی را در شهرستان های راور ، زرند و سیرجان نیز کشت می شود. در کرمان   می توان انواع مختلفی از پسته مانند  کله قوچی، اوحدی، رباطی، ممتاز، قرمز و واحدی  را تهیه کرد.

گردو در کرمان

استان کرمان در تولید گردو جایگاه دوم را دارا است. معروف ترین  تولیدکنندگان نیز  شامل شهرهای سیرجان، بافت،  زرند ، شهر بابک، کرمان ، رابر و بردسیر می شود.

سمنوی کرمان

سمنو به عنوان یکی از ارکان هفت گانه هفت سین  نوروز میان وعده ای لذیذ و خوشمزه محسوب می شود که ماده اصلی آن جوانه گندم است. سمنوی کرمان معروف ترین سمنو در ایران به حساب می آید و  دارای قدمتی طولانی است.

 کشت خرما در کرمان

شهر بم با داشتن نخلستان های فراوان جلوه ای خاص به خود گرفته است. این استان با توجه به موقعیت  جغرافیایی خود مرغوب ترین خرماها رابه بازار فروش عرضه می دارد.

گیاهان دارویی به عنوان سوغات کرمان

کرمان گیاهان دارویی متعددی را در دلش پرورش می  دهد که معروف ترین ها سدر، حنا و کتیرا است. هم چنین عرقیات گیاهی کرمان مانند گلاب، عرق بیدمشک، عرق نسترن، عرق نعنا و عرق زیره  از مرغوبیت و کیفیت بسیار بالایی برخوردارند.

 با سفر به کرمان از لحظه لحظه زندگی تان لذت برده و بهترین سوغات کرمان را برای دوستان و کسانی که دوستشان  دارید، بخرید.

انتهای پیام/ز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کنف اماکن تاریخی جاذبه گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۰۲۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود

ایسنا/مازندران سرپرست اداره میراث فرهنگی ساری گفت: توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود.

به گزارش ایسنا، قادری امروز در جلسه هم‌اندیشی که با حضور فعالان گردشگری برگزار شد از تشکیل شورای راهبردی توسعه گردشگری در راستای تحقق شعار سال و افزایش مشارکت عمومی در این شهرستان خبر داد.

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان ساری با بیان اینکه جلسات شورای راهبردی گردشگری مرکز مازندران به صورت منظم و ماهانه برگزار می‌شود، گفت: فعالیت‌های تخصصی این شورا در ۵ کمیته از جمله کمیته آموزش و پژوهش، کمیته گردشگری و برند سازی، کمیته رسانه، تبلیغات و فضای مجازی، کمیته صنایع دستی و صادرات و همچنین کمیته صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی خواهد بود.

وی افزود: در این شورا همه حوزه‌های فعال در گردشگری شامل دفاتر سیاحتی، اقامتگاه‌های بوم گردی و خانه مسافر، هتل‌ها، رستوران‌ها، راهنمایان تور، صنایع دستی و سایر مراکز بخش خصوصی نماینده خواهد داشت.

قادری با اشاره به اینکه سرفصل‌های کاری این شورا در راستای تحقق شعار سال با مشارکت حداکثری مردم و ارائه کیفیت مطلوب به گردشگران است، تصریح کرد: خروجی‌ها و جمع‌بندی‌های انجام شده در این کمیته‌ها جهت پیگیری فعالیت‌ها و رفع نواقص و مشکلات احتمالی و سرعت بخشیدن به توسعه همه حوزه‌های گردشگری و صنایع دستی در اختیار مدیریت شهرستان و استان قرار می‌گیرد.

وی سرفصل‌های کاری این شورا را در ۲۰ محور اعلام کرد و افزود: این محورها شامل آموزش، شناسایی ظرفیت‌های گردشگری شهرستان و تبدیل آن به برند پژوهش و هماهنگی چرخه اطلاعات و اقتصاد بین جوامع گردشگری دارای مجوز، ایجاد بانک جامع اطلاعات گردشگری شهرستان و ارائه به مدیران و برنامه‌ریزی با قابلیت اجرایی شدن آن، ایجاد سایت متمرکز گردشگری جهت معرفی جاذبه‌ها و خدمات، آسیب شناسی حوزه گردشگری، صنایع دستی  و ارائه راهکار خواهد بود.

قادری یادآور شد: در شورای گردشگری شهرستان ساری، تسریع درانتقال دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های اداری و کمک به اجرای آن، اولویت بندی سرفصل‌های گردشگری شهرستان و تلاش در جهت پیگیری آن، شناسایی فرصت‌های فصلی در جهت برگزاری جشنواره‌ها و کمک به اقتصاد شهر و جامعه‌ی گردشگری مورد بررسی و پیگیری قرار می‌گیرد.

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان ساری، پیگیری و شناسایی قابلیت‌های مناطق مختلف گردشگری جهت معرفی و شناسایی مناطق دارای ظرفیت موزه، آداب و رسوم، گردشگری و مردم‌شناسی روستایی و پیگیری ایجاد آن، تهیه کتابچه و سند توسعه گردشگری شهرستان، راه اندازی بازارچه دائمی و نمایشگاه‌های ماهانه صنایع دستی را از موارد قابل توجه در شورای گردشگری عنوان کرد.

به گفته قادری؛ در شهرستان ساری تبلیغات محیطی و پیگیری نصب تابلوهای راهنمایی گردشگر در حوزه شهری و روستایی با مشارکت بخش خصوصی و دولتی، صیانت از آثار و بافت تاریخی و نمای بومی و محلی، معرفی بسته‌های سرمایه گذاری و کمک به جذب سرمایه‌گذار و ایجاد اشتغال پایدار، پیگیری ایجاد مراکز رزرواسیون و راهنمای گردشگری در ورودی‌های شهر، تعامل با مسئولین شهری و استانی و بیان مشکلات و ارائه راهکارها، پیگیری ساخت مستند «ساری شناسی» مرتبط با حوزه گردشگری و صنایع دستی و نظارت، ساماندهی و استاندارد سازی  تاسیسات گردشگری را از وظایف شورای گردشگری در مرکز مازندران دانست و اجرای آن را مورد تاکید قرار داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  •  توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود
  • دولت تلخ‌کامی اقشار کم درآمد را به شیرینی تبدیل کند‌
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • جزئیاتی از رویداد طراحی و بسته‌بندی محصولات خانگی، صنایع دستی و سوغات
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه